CHLOROFIL W PŁYNIE od NSP !

Chlorofil odpowiada za zielony, intensywny i żywy kolor liści. Jest barwnikiem (pigmentem) pochodzenia roślinnego posiadającym unikatowe cechy. Najlepszym źródłem chlorofilu są warzywa. Rośliny, aby rosnąć i egzystować, wymagają powietrza, wody, oraz słońca – to wszystko, aby zadziałała fotosynteza. Chlorofil przechwytuje energię słoneczną i magazynuje ją, dzięki temu powstaje zielony kolor, a do tego pokarm oraz produkt uboczny roślin, czyli tlen. W ludzkim organizmie co kilka sekund umierają miliony komórek, które zastępowane są nowymi, odżywianymi pokarmem z dostarczonych substancji. Jeżeli nasza dieta jest uboga w światło, to rozwijające się komórki mają niski poziom witalności, przekłada się to bezpośrednio na przyspieszony proces starzenia. Większość osób spożywa zbyt duże ilości produktów zakwaszających, zapominając o tym, jak istotny jest chlorofil w warzywach. Są to między innymi: cukry – słodycze w różnej postaci, kawy, herbaty, napoje gazowane, soki, mięsa oraz nabiał. Tego nie można bagatelizować, ponieważ w konsekwencji prowadzi do wielu niebezpiecznych chorób.

W jaki sposób w takim razie odżywić nowe komórki powstające w naszym ciele? 

Dzięki chlorofilowi w płynie.

Chlorofil do picia

Picie chlorofilu jest to jeden z najprostszych sposobów (uznany przez wielu naukowców jako najkorzystniejszy dla naszego ciała), aby uzupełnić wiele substancji odżywczych, mających istotny wpływ na to, żeby zachowana została odpowiednia równowaga kwasowo-zasadowa na poziomie 7,35. Chlorofil w płynie to rozwiązanie dedykowane również osobom, których codzienna dieta zawiera niewiele artykułów żywnościowych bogatych w zasady, np. zielone warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty.

Zakwaszony organizm nie będzie funkcjonował poprawnie, pomocne może być dostarczenie mu chlorofilu!

Amerykański ekspert ds. żywieniowych prof. Ragnar Berg stwierdził, że właściwa dieta jest najważniejszym elementem pozwalającym zachować zdrowie w optymalnej formie. Aby miała właściwe proporcje, codziennie powinniśmy spożywać 20% produktów kwaśnych oraz 80% produktów o odczynie zasadowych. Należy mieć na uwadze, że nie stosując się do powyższych zaleceń, nadużywając kwaśnej żywności, a pomijając źródła chlorofilu z roślin, w dłuższej perspektywie doprowadzimy do podniesienia kwasowości. Konsekwencje są niestety poważne, ponieważ wywołują różne zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.

Składnikiem zapobiegającym powyższym dolegliwościom i uzupełniającym dietę jest chlorofil w płynie. Ma bezpośredni wpływ na oczyszczania z toksyn oraz zapewnia odpowiedni pobór substancji odżywczych. Ponadto reguluje krzepliwość krwi, łagodzi stany zapalne, oczyszcza organizm toksyn i spowalnia proces starzenia.

Struktura chlorofilu jest mocno zbliżona do hemu – czyli barwnika krwi – dzięki temu posiada wysoką przyswajalność. Cząsteczki hemoglobiny oraz chlorofilu mają prawie identyczny kształt. Różnią się tym, że hemoglobina we krwi posiada w swoim centrum atom żelaza (Fe), a chlorofil magnezu (Mg).

Tak samo jak czerwony barwnik krwi, chlorofil łatwo łączy się z tlenem. Jako idealny chelator, zawsze zabiera ze sobą niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. Leonard Marchlewski, profesor chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego, udokumentował rozwój świata roślinnego i zwierzęcego. W wyniku przeprowadzonych wieloletnich badań potwierdzono działanie chlorofilu na organizm: ma istotny wpływ w leczeniu chorób układu odpornościowego, autoimmunologicznego, a nawet nowotworów.

Dostępny w naszej zakładce na stronie internetowej  https://PL4520789.e-naturessunshine.com  chlorofil do picia o charakterystycznym zielonym kolorze produkowany jest przez firmę NSP „Nature’s Sunshine Products” z lucerny siewnej po rejestracji w sklepie NSP objęty jest  30%  rabatem na start.

To zielona roślina wyróżniająca się wysokim stężeniem białka chlorofilu, karotenu, witaminy A (retinolu), witaminy D, E, B6, K i kilku enzymów trawiennych. Cechą charakterystyczną lucerny siewnej jest również rozwinięty system korzeniowy, który umożliwia absorpcję wielu składników mineralnych takich jak wapń, magnez, fosfor, żelazo i potas. Właściwości te sprawiają, że produkt NSP jest obecnie najlepszym chlorofilem do picia dostępnym na rynku. To najlepsze źródło zdrowia i energii, które polecamy Państwu z pełną odpowiedzialnością.

Najważniejsze i udowodnione właściwości chlorofilu:

Chlorofil jako skuteczna pomoc w walce z rakiem

W wyniku wieloletnich badań naukowcy odkryli, że chlorofil działa jak skuteczny „przechwytywacz” substancji kancerogennych z krwi – inaczej rakotwórczych, blokując przedostawanie się ich do DNA, jak również potrafi wyeliminować część uszkodzeń DNA przez nie powodowanych.

Chlorofil odświeża oddech, działając jak wewnętrzny dezodorant

Codzienne zażywanie nawet niewielkiej ilości chlorofilu przyczynia się do zneutralizowania nieświeżego oddechu i nieprzyjemnego zapachu ciała. Stosując dietę bogatą w przetworzoną żywność, a ubogą w zwłaszcza zielone warzywa i owoce (zawierające chlorofil), osłabiamy nasz układ pokarmowy, któremu z czasem coraz ciężej jest trawić pożywienie. Włączając chlorofil do naszego „zielonego” jadłospisu sprawiamy, że odświeża on wewnętrzne środowisko, eliminując bakterie, które odpowiadają za wydzielanie nieprzyjemnych zapachów.

Działanie przeciwzapalne chlorofilu

Przeciwzapalne działanie chlorofilu na organizm zostało naukowo udowodnione w Japonii, gdzie na grupie 34 osób cierpiących na chroniczne zapalenie trzustki sprawdzono jego skuteczność, podając codzienną porcję chlorofilu przez kilka tygodni. Męczące bóle brzucha ustąpiły już po tygodniu stosowania i u 94% osób odnotowano ogólną poprawę. Chlorofil jako silna substancja przeciwzapalna może być stosowany przy schorzeniach takich jak:

artretyzm

zapalenie zatok

chroniczne zapalenie trzustki

stany zapalne skóry

zapalenia i owrzodzenia błony śluzowej żołądka i jelit

żylaki oraz łagodzenie bolesnych objawów hemoroidów

próchnica i choroby dziąseł

bóle gardła, ropotok

Chlorofil przywraca równowagę kwasowo-zasadową

Zakwaszony organizm jest chory. Niezmiernie ważne jest więc, aby do takiego stanu nie dopuścić, gdyż jest to środowisko sprzyjające rozwijaniu się patogenów. Najprostszą drogą jest spożywanie jak najmniejszej ilości produktów przetworzonych i cukrów, a jak największej ilości warzyw i owoców. Nieraz trudno jest o to odpowiednio zadbać, więc pomocny z pewnością będzie odpowiedni suplement z czystą porcją chlorofilu.

Chlorofil chroni przed stresem oksydacyjnym

Stres oksydacyjny to sytuacja zaburzenia równowagi pomiędzy wolnymi rodnikami a przeciwutleniaczami – antyoksydantami. Jeżeli liczba wolnych rodników rośnie, robi się niebezpiecznie, dlatego warto zadbać, aby do tego nie dopuścić. Przyczyn tego zjawiska jest wiele, np. życie w napięciu nerwowym, zanieczyszczenie środowiska, palenie papierosów czy zażywanie niektórych leków sterydowych, antykoncepcyjnych lub antydepresyjnych; jednak kluczowym czynnikiem powstawania stresu oksydacyjnego jest nasza dieta.

Chlorofil chroni skórę

Chlorofil ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe. Przeprowadzone w 2007 roku badanie wykazało, że ekstrakt z chlorofilu zahamował rozwój infekcji pasożytniczymi grzybami Candida albicans. Stosowanie go zapobiega również rozwojowi wirusa opryszczki.

Pozytywne działanie zielonych roślin (warzyw i owoców), czyli chlorofilu, w walce z otyłością poprzez poprawę trawienia.

Chyba każdy zgodzi się z twierdzeniem, że nic tak nie sprzyja w utrzymaniu odpowiedniej wagi, jak sprawny i oczyszczony układ pokarmowy. Zanieczyszczone jelita i zaburzona flora bakteryjna sprawiają, że organizm ma skłonności do zaparć i gazów. Stosując zielony chlorofil przyśpieszamy proces trawienia i pozbywania się zaległych resztek jedzenia oczyszczając jelita ze złogów.

Oczyszczanie ciała z pomocą chlorofilu:

oczyszcza krew, limfę i płyny wewnątrzkomórkowe,

eliminuje toksyny, metale ciężkie i wolne rodniki,

usuwa pozostałości po lekach,

pomaga oczyścić wątrobę,

zwalcza i eliminuje bakterie patogenne, dezynfekuje i odtruwa,

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego, np. pracownikom biur i mieszkańcom dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym.

Chlorofil też pierwszą pomocą przy nagłym, nawet silnym zatruciu lub migrenie.

SKŁAD (zawartość składników w 1 łyżeczce 5 ml): chlorofilina sodowo-miedziowa – 15 mg.

Inne składniki: woda oczyszczona, gliceryna rozpuszczalna (stabilizator), olejek miętowy (substancja aromatyczna).

ZALECANE STOSOWANIE: jedną łyżeczkę chlorofilu dodać do szklanki wody lub innego napoju, pić 3 razy dziennie w trakcie posiłków.

Chcesz skorzystać z 30%zniżki na ten preparat-ziołowy oraz wiele innych naturalnych preparatów od NSP?

Kliknij i zarejestruj się (bez zobowiązań).

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *